Zatvori
Poslovni Puls
15/08/2011

George Soros opet kontroverzno: Najbolje bi bilo kada bi Portugal i Grčka istupili iz EU-a i eurozone!

Ulagač, megaloman i ljubavnik George Soros ovih dana nikako ne prestaje šokirati svijet. Prvo je javno okrivio Angelu Merkel za sve europske gospodarske probleme, zatim je buknuo onaj skandal s bivšom djevojkom...

A sada George Soros ponovno iznosi iznimno kontroverzne ideje. Ovaj put je riječ o napuštanju eurzone odnosno o odbacivanju eura kao zajedničke europske valute. Kako prenosi AFP, Soros je pozvao Portugal i Grčku da istupe iz eurozone!

On tvrdi kako Portugal i Grčka svojim velikim dugovima ugrožavaju dugotrajnu stabilnost eurozone i zajedničke europske valute. No, Soros je otišao i korak dalje. "Portugal i Grčke bi trebali istupiti iz Europske unije. EU i euro to mogu preživjeti", dodao je Soros.

Grčka i Portugal se muče kako bi implementirali sve mjere štednje i proračunske rezove koje su zatražile EU i MMF kao uvjet odobravanja velikih paketa financijske pomoći.

Soros je još jednom pozvao zemlje eurozone na uvođenje zajedničkih euro-oveznica. Službeni Berlin se još uvijek protivi toj ideji, iako su se u posljednje vrijeme pojavili natpisi u njemačkim medijima koji sugeriraju kako bi se i to moglo uskoro promijeniti. Soros je uvjeren da Njemačka kao najjača članica EU-a mora biti odgovorna za definiranje pravila uvođenja nove obveznice.

"Ja se sigurno neću kladiti protiv eura jer Kinezi imaju tako velik interes u svim dolarskim alternativama da će učiniti sve što je potrebno kako bi pomogli Europi spasiti euro", komentirao je Soros nagađanja da se bavi spekulativnim ulaganjima u euro.

Pročitajte još:

- Legendarni ulagač George Soros zatvara svoj hedge fond i vraća novac “vanjskim” ulagačima

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram