Zatvori
Poslovni Puls
10/08/2011

Unatoč premijerkinim obećanjima o nastavku gradnje, gradilište Pelješkog mosta danas je pusto kao površina Mjeseca

Unatoč obećanjima premijerke Jadranke Kosor da se radovi nastavljaju, gradilište pelješkog mosta i dalje je prazno...

Premijerka Jadranka Kosor nedavno je ustvrdila da će se most ipak graditi, bez presijecanja vrpci i pompoznih svečanih otvaranja. Međutim, malo je vjerojatno da će se radovi s obje strane Neretvanskoga kanala u Komarni i Brijesti nastaviti s obzirom na protivljenja Europske unije, čija administracija nije sklona gradnji tog infrastrukturnog projekta.

SlobodnaDalmacija:

Nakon što je Europska investicijska banka poručila da neće financirati ovaj iznimno skup objekt koji se nikako ne uklapa u buduće vizije EU-a, gradilište mosta odavno je napušteno. S odobrenih 100 milijuna kuna za nastavak gradnje mosta u sadašnjoj se fazi gotovo ništa ne može napraviti. Posljednja je konkretna aktivnost u Neretvanskom kanalu bilo ispitivanje podmorja, što je obavljala tvrtka “Crosco“ koja je poslije našla pod istragom USKOK-a. “Hladni pogon“ na gradilištu trenutačno održava nekoliko čuvara koje je angažirala Hidroelektra. Oni se ne žele fotografirati niti javno govoriti u medijima.

Stanje na gradilištu s obje strane kanala u Komarnoj i Brijesti nije se mijenjalo posljednjih godinu dana. Već odavno su probijene pristupne ceste i središnji plato, izgrađeni su betonara i dokovi te dva upornjaka mosta, prenosi Slobodna.

Dubrovačani iz nekog razloga i dalje snažno zagovaraju gradnju ovog potpuno neisplativog projekta koji će izgubiti bilo kakav smisao kada i BiH postane članica EU-a...

Ukupna vrijednost projekta sada iznosi oko 2,4 milijarde kuna.

Pročitajte još:

- Dubrovački župan Nikola Dobroslavić: Mi zaslužujemo Pelješki most! A tko će to sve platiti…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram