Zatvori
Poslovni Puls
10/08/2011

Kineski stroj i dalje melje sve oko sebe: Izvoz u srpnju skočio na rekordnih 175,13 milijardi dolara

Aha, Kina i dalje "melje" sve oko sebe i ruši dosadašnje rekorde...

Pazite sada ovo...

Kina je u srpnju ostvarila vanjskotrgovinski višak u iznosu od rekordnih 31,48 milijardi dolara! Izvoz je na godišnjoj razini ostvario rast od 20,40 posto i sada iznosi 175,13 milijardi dolara! U lipnju, vanjskotrgovinski višak iznosio je daleko skromnijih 22,27 milijardi američkih dolara.

Zanimljivo, kineski je izvoz u srpnju rastao po impresivnim stopama bez obzira na to što je u istom mjesecu kineska industrijska proizvodnja zabilježila prvi pad u posljednjih 12 mjeseci, zbog nastojanja službenog Pekinga da zauzda prijetnju rastuće inflacije.

Ipak, malo je vjerojatno da će kineski izvoz u idućih nekoliko mjeseci ostvarivati ovakve rekordne rezultate zbog europske dužničke krize i novih financijskih problema koji su pogodili SAD.

"S obzirom na stanje u SAD-u i eurozoni, povjerenje tamošnjih potrošača vjerojatno će oslabiti u narednim mjesecima i negativno utjecati na izvoz", rekao je Tang Yunfei, analitičar Founder Securitiesa.

Pročitajte još:

- CRVENA OPASNOST: Dok Kinezi bilježe rekordni trgovinski suficit, Amerikanci nižu minuse

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram