Zatvori
Poslovni Puls
09/08/2011

Dok se tresu svjetska financijska tržišta, a CROBEX bilježi rekordan gubitak...premijerka Kosor uživa na godišnjem

Naivno smo vjerovali da će premijerka prekinuti godišnji odmor u trenutku kada se svjetska financijska tržišta urušavaju...

Mi smo mislili da je riječ o mini godišnjem odmoru, ali bilo smo u krivu. Riječ je o pravom, punom godišnjem odmoru.

Premijerka Jadranka Kosor u društvu svog sina Lovra ovih dana boravi na Braču gdje uživa u godišnjem odmoru. Nažalost, izgleda kako je premijerka izabrala najgori mogući trenutak za uživanje u ljetnim radostima. Ponedjeljak je naime bio katastrofalan dan na svim relevantnim svjetskim financijskim tržištima. Velika rasprodaja krenula je iz Azije, a nastavljena je u Europi i na kraju u SAD-u.

Domaći dionički indeks CROBEX jučer je zabilježio pad od nevjerojatnih -4,57 posto. "Narodna" dionica, ona HT-a, pala je na vrijednost od mizernih 235 kuna.

Možda ne bi bilo loše da se premijerka ipak vrati u Zagreb, jer bi se ova situacija mogla rapidno pogoršati u idućih nekoliko dana. Javno obraćanje naciji u ovom trenutku i nije tako loša ideja. Financijska tržišta panično traže neku slamku spasa, a plan pomoći vlasnicima kredita u  švicarskim francima i dalje se nije pomaknuo s mrtve točke.

U ovom trenutku u Zagrebu u Vladi sjedi ministar Petar Čobanković koji je privremeno zamijenio Kosor.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram