Zatvori
Poslovni Puls
06/08/2011

Zoran Milanović o krizi "švicaraca": U cijelu priču moramo uključiti Rohatinskog i HNB

I šef SDP-a jučer je iz Knina komentirao posljednji ultimatum Vlade bankarima - Milanoviću se očito ne sviđa pristup "snizite kamate ili se suočite s posljedicama"...

"Banke su očito spremne za određenu vrstu riješenja jer je ovo očito određena vrsta elementarne nepogode. Vlada je donijela jedno riješenje, ali se očito nije razgovaralo s bankama jer ova igra ping ponga nema smisla. Očito u to nije bila uključena ni Narodna banka ni njen guverner, a trebao je. Očito postoji svijest u bankama da korisnike kredita treba vratiti u zonu sigurnosti, a to je zona eura. One vole mistificirati s priopćenjima, ali i one su racionalne i trebaju sjesti i Vlada i banke i guverner za stol", rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović i još jednom sve pozvao na dogovor oko ovog gorućeg pitanja koje je "opeklo" i njegov novčanik.

Kako je prije nekoliko dana sam priznao, i on je vlasnik kredita u švicarskim francima, a iskoristio ga je za kupnju novog automobila.

Za  kraj, Milanović je u ovom crnilu ipak ponudio tračak optimizma.

"Hrvatska ima sjajne ljude, potencijale i resurse, ali treba nešto raditi i vrijeme da se Hrvatska probudi iz letargvije u kojoj se nalazi. Nažalost Hrvatska ima nikakav gospodarski rast, viskoku nezaposlenost, i nažalost je po stranim investicijama iza Albanije i to treba promijeniti", rekao je aludirajući na posljednje istraživanje o padu stranih ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram