Zatvori
Poslovni Puls
05/08/2011

KRENULO JE: Časne sestre iz Marseillea traže povrat splitskog posjeda vrijednog 75 milijuna kuna

Nakon što je zbog zahtjeva talijanskih benediktinaca iz Praglie da im se vrati golemi istarski samostan Dajla izbio pravi unutarcrkveni sukob između Biskupije porečko-pulske, stiže najava o još jednom zahtjevu za povrat crkvene imovine...

Riječ je o Kongregaciji sestara sv. Josipa od Prikazanja iz Marseillea koje su od hrvatske države još 1946. godine zatražile povrat nacionalizirane sececijske vile koja se nalazi u Splitu, a kojom se od 1948. godine koristi Državni hidrometeorološki zavod.

SlobodnaDalmacija:

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo je kako je postupak povrata u tijeku, te da je od podnositelja zahtjeva zatražena dokumentacija o potvrdi prijašnjeg vlasništva prema Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine. Riječ je o kamenoj secesijskoj vili površine 500 metara četvornih, s podrumom, prizemljem i katom, uz zeleno dvorište površine 800 metara četvornih, a kompleks je ograđen kamenim zidom.

S obzirom na površinu kuće i okućnice, uz njezinu održavanost, lokacija u samom središtu grada, vještaci su potpuno odvojeno dali procjenu od minimalnih 8 do 10 milijuna eura tržišne vrijednosti objekta, prenosi Slobodna.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram