Zatvori
Poslovni Puls
04/08/2011

Fižulićev "neprijatelj" Slobodan Vučićević: Ne vjerujem u zavjeru protiv srpskog kapitala u Hrvatskoj

Čovjek koji je u jednom trenutku izgledao kao spasitelj za Magmu, kako bi se nedugo nakon toga pretvorio u mrskog "neprijatelja" Goranka Fižulića dao je zanimljiv intervju za srpsku Politiku...

U intervjuu Slobodan Vučićević navodi kako srpskim tvrtkama nije lako poslovati na hrvatskom tržištu jer još uvijek postoje velike predrasude prema srpskom kapitalu. Ipak, dodaje kako ne vjeruje u zavjeru protiv srpskog kapitala u Hrvatskoj.

"Možda će isti vlasnik prije prodati tvrtku Englezu nego Srbinu, ali ako ponudimo više, prodati će je nama", ističe Vučićević i dodaje kako osjeća neprijateljski odnos u svakodnevnom poslovanju u Hrvatskoj.

"Narod tamo smatra da smo svi mi novac stekli devedesetih godina na sumnjive načine i vrlo često se postavlja pitanje porijekla kapitala. Također, čuju se i zamjerke da Srbi nisu dobri gospodarstvenici, da nisu neki domaćini, nego više rasipnici. Ali, opet kažem, to su predrasude", smatra Vučićević.

Na kraju intervjua ističe kako ima osjećaj da hrvatska država stoji iza hrvatskih tvrtki, dok se Srbija samo bavi politikom, a ne i ekonomijom.

Pročitajte još:

- Magma pred potpunim kolapsom: Prihodi od prodaje pali za 60 posto, u Q2 gubitak prije oporezivanja 43 milijuna kuna

Foto:Ekonomist.rs

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram