Zatvori
Poslovni Puls
03/08/2011

Ciao Bella: Italijom zavladala panika iako stručnjaci tvrde da je tamošnji financijski sektor siguran

Talijanski financijski dužnosnici održali su krizni sastanak nakon što su troškovi posudbe novca, zbog zabrinutosti uzrokovane golemim dugom Italije, dosegli rekordno visoke razine i doveli treće najjače europsko gospodarstvo na rub potpune financijske krize...

HRT:

U priopćenju nakon sastanka, tzv. Odbor za financijsku stabilnost rekao je da je talijanski bankarski sektor i dalje stabilan, unatoč nemiru koji je, po njegovom mišljenju, stvorila nesigurnost na međunarodnom tržištu.

Talijanski ministar gospodarstva Giulio Tremonti kao predsjedatelj te predstavnici središnje talijanske banke i regulatora tržišta kao članovi odbora raspravljali su o potresima na tržištu i analizi financijskih nadzornih vlasti. "Analiza pokazuje da se, unatoč stalnom smanjenju javnog deficita, napetosti koje proizlaze iz nesigurnosti na međunarodnim tržištima iskazuju u Italiji. Analiza pokazuje da je talijanski bankarski i financijski sustav čvrst, zahvaljujući brzom djelovanju u snaženju uvjeta kapitala i likvidnosti banaka", stoji u priopćenju, uz napomenu da će i dalje pozorno pratiti stanje, prenosi HRT.

Talijanski državni dug iznosi 120 posto godišnjeg BDP-a. Tamošnji Senat nedavno je izglasao oštre mjere štednje koje će utjecati na kvalitetu života svih talijanskih građana.

Pročitajte još:

- NOURIEL ROUBINI: Talijani, otjerajte Berlusconijevu ekipu, a postavite vladu tehnokrata

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram