Zatvori
Poslovni Puls
02/08/2011

Zbog novog Zakona o medijima posrnuli Radio 101 mogao bi zauvijek zatvoriti svoja vrata

Nastavljaju se muke za posrnuli zagrebački Radio 101...

Iako je još do prije nekoliko dana izgledalo kako će Radio 101 konačno uploviti u mirnije vode nakon što je "Media servis" ponudio 15,1 milijun kuna za posrnulu zagrebačku radio postaju - izgleda da će cijela stvar biti vraćena na početak.

Naime, Vijeće za elektroničke medije (VEM) nije moglo odobriti preuzimanje Radia 101 zbog novog izmijenjenog Zakona o medijima. Novi izmijenjeni zakon onemogućava prijenos koncesije s jednog koncesionara na drugog. VEM je zaključio kako u ovom trenutku nije moguće izvršiti prijenos radijske koncesije na novog vlasnika.

Čini se da Radio 101 u ovom trenutku čekaju dvije subine - likvidacija ili potpuno novi stečajni postupak.

"Novi stečajni plan dao bi mogućnost ulaska pojedinih vjerovnika u vlasničku strukturu, što će se odlučiti na skupštini vjerovnika, ali to i ne bi mogli svi prihvatiti jer Zakon o elektroničkim medijima propisuje tko može biti vlasnik medija", ističe Maroje Stjepović, stečajni upravitelj Radija 101.

I tako smo se opet našli tamo gdje smo počeli - na mrtvoj točki. Ipak, nadamo se da će se pronaći rješenje kako bi legendarna zagrebačka radio postaja nastavila postojati...

Pročitajte još:

- Potencijalni kupci već se vrte oko Radija 101

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram