Zatvori
Foto: Nadajmo se da će ovaj put biti nešto konkretnije od produljenja otplate kredita...
Poslovni Puls
01/08/2011

Vlada bi ovaj tjedan trebala predstaviti nove mjere "pomoći" građanima koji imaju kredite u švicarcima

Nakon što je švicarski franak tjedan zaključio na novom rekordu od 6,51 kn, predsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je kako će njezina vlada ovaj tjedan predstaviti nove mjere za pomoć građanima koji imaju kredite u švicarskoj valuti...

Premijerka Jadranka Kosor kazala je u subotu kako Vlada intezivno radi na pronalaženju rješenja koje bi "olakšalo" život građanima koji imaju kredite u švicarskim francima. Nadajmo se samo da će ovaj put biti riječ o konkretnim mjerama. Posljednji put kada je vlada nudila "pomoć" bilo je to produljenje otplate stambenog kredita i u konačnici još veći iznos ukupnog kredita.

SDP-ovci prošli su tjedan pozvali banke na snižavanje kamatnih stopa na sve kredite koji su vezani u švicarski franak.

“Ovdje se radi o podjeli društvene odgovornosti da banke koje moraju zarađivati zarađuju razumno, da građani koji su dužni vraćaju svoje kredite, ali da tu postoji jedan razuman i pravedan omjer”, kazao je tada Zoran Milanović.

Gotovo četvrtina kreditnih obveza stanovništva u Hrvatskoj odnosi se na kredite u švicarskim francima. Oko 50 posto svih kredita za automobile odnosi se na kredite vezane uz švicarski franak.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram