Zatvori
Foto: Toyota Prius do brzine od 50 km/h koristi isključivo električnu energiju...
Poslovni Puls
29/07/2011

Zagrebačke ulice uskoro bi mogli preplaviti simpatični Toyota Prius ekološki taksiji

U borbu za novih 175 taksi koncesija koje će podijeliti Grad Zagreb ušla je i relativno nepoznata tvrtka "Eko Taxi"...

Riječ je o zanimljivom projektu supružnika Mladenke i Vjekoslava Marijanovića. Oni su uložili oko 15 milijuna kuna u nabavku hibridnih Toyota Prius automobila koji imaju i do 50 posto manju emisiju štetnih plinova u odnosu na klasične automobile. Ideja je da se zagrebačkoj "publici" ponudi ekološka alternativa klasičnom taxi prijevozu.

Večernji:

"Nama je vozilo glavni adut i jedini smo ponuđač takve usluge u svijetu. Postoje taksisti koji se koriste hibridnim vozilima, ali naša se cijela flota sastoji od takvih automobila. Projekt smo pokrenuli još prije godinu dana jer smo očekivali liberalizaciju tržišta. Htjeli smo biti drugačiji od drugih i ponuditi ovom gradu dodatne sadržaje i kvalitetu. Naši vozači neće biti uniformirani. Bit će ležerno odjeveni – u skladu s našim brendom dominirat će plava boja, boja Zagreba, i zelena, boja koja upućuje na zaštitu okoliša", tvrdi Marijanović.

Toyota Prius do brzine od 50 km/h koristi isključivo električnu energiju čime se stvaraju goleme uštede benzina, a brojne ekološke prednosti nije potrebno niti nabrajati.

"Eko Taxi" cijenom neće konkurirati superjeftinom Cammeu, već se nadaju kako će ekološki osviješteni građani prepoznati sve prednosti ovog načina gradskog prijevoza.

Projekt djeluje i više nego simpatično, samo je pitanje imaju li krizom osiromašeni građani dovoljno gotovine za ovakav ekološki stil života...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram