Zatvori
Foto: Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,440931 kuna za euro...
Poslovni Puls
28/07/2011

Tržište novca: Dolar ojačao u odnosu na euro

U srijedu je na svjetskim deviznim tržištima trgovanje otvoreno na razinama od oko 1,45 dolara za euro...

U tijeku trgovanja, dolar je ojačao po prvi puta u posljednja tri dana. Jačanje dolara posljedica je nedostatka vijesti iz SAD-a oko samog tijeka pregovora o podizanju razine zaduženosti. Međutim, očekuje se da će jačanje dolara biti kratkotrajno obzirom na samu neizvjesnost ishoda pregovora.

Dodatni poticaj jačanju dolara pridonijela je izjava senatora Harrya Reida koji je izjavio da je vrijeme da se republikanci suoče s činjenicama, postignu dogovor i prihvate kompromis vezan za povećanje dozvoljenog zaduženja SAD-a. Tečaj se spustio na razine od 1,34 dolara za euro, na kojim razinama je trgovanje i zatvoreno.

U srijedu je, na domaćem deviznom tržištu, došlo do blage deprecijacije domaće valute naspram jedinstvene europske valute. Tečaj je nakon otvaranja na razinama oko 7,452 kuna za euro blago porastao na razine oko 7,460 kuna za euro gdje je i zatvoren dan.

Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,440931 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram