Zatvori
Foto: Amazon je u prošlom kvartalu otvorio nevjerojatnih 5,300 novih radnih mjesta...
Jasmin Hadzic
27/07/2011

Amazon oduševio kvartalnim rezultatima: Prihodi ostvarili rast od 51 posto na 9,91 milijardu dolara!

Najveća svjetska internet trgovina Amazon.com iza sebe ima još jedan odličan poslovni kvartal...

Amazon je jučer na Njujorškoj burzi objavio poslovne rezultate za drugi kvartal svoje financijske godine. U posljednja tri mjeseca najveći internet dućan zabilježio je rast prihoda (na godišnjoj razini) od nevjerojatnih 51 posto na 9,91 milijardu dolara, što je nadmašilo sva očekivanja analitičara s Wall Streeta. Ipak, nije sve tako sjajno - neto dobit zabilježila je osjetan pad na 191 milijun dolara u usporedbi s 207 milijuna dolara ostvarenih godinu dana prije u istom kvartalu.

Amazon u svom poslovnom izvješću navodi kako su glavni razlog pada dobiti velike investicije u sektor zabave (streaming filmova i serija) i elektronički čitač Kindle koji je zavladao tržištem e-knjiga. Svoje dioničare Amazon je upozorio kako neke američke savezne države (Kalifornija, New York, Texas, Rhode Island i Sjeverna Karolina) pokušavaju progurati zakon kojim bi se nametnuo poseban porez na internet prodaju što bi bilo pogubno za Amazonov biznis.

I za kraj još malo fantastičnih podataka - Amazon je u prošlom kvartalu otvorio nevjerojatnih 5,300 novih radnih mjesta!

Pročitajte još:

- KONKURENCIJA ZA ZYNGU: Internet trgovina Amazon uskoro namjerava početi proizvoditi online društvene igre?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram