Zatvori
Foto: Hotel s 3.000 soba čeka turiste kojima je zabranjen ulazak u S. Koreju...
Poslovni Puls
26/07/2011

Nakon više od 25 godina izgradnje u glavnom gradu Sjeverne Koreje otvara se jedan od najvećih hotela na svijetu

Početkom iduće godine svoja vrata trebao bi konačno otvoriti Hotel Ryugyong. Mjesto događanja - Pjongjang, Sjeverna Koreja...

Komunistička diktatura u S. Koreji konačno će dobiti novi spomenik kojim će se hvaliti na sva usta, dok građani po obližnjim brdima jedu sirovu travu.

Evo što kaže Wikipedia:

Izgradnja ovog hotela koji broji 105 katova je započela 1987. godine uz ideju da postane najviši hotel na svijetu i zajedno sa drugim gigantskim projektom sjevernokorejskog režima, prvosvibanjskim stadionom Rungrado simbolički prikaže snagu Sjeverne Koreje povodom održavanja Svjetskog festivala studenata i mladih 1989. godine u Pjongjangu. Hotel Ryugyong je daleko najveća građevina na teritoriju Sjeverne Koreje, no kako se već godinama nalazi u nedovršenom stanju gole betonske konstrukcije, uz impozantnu pojavu predstavlja i svojevrsno ruglo grada te je građevina ponekad po uputama režima i brisana sa razglednica vizure grada. Svi radovi na hotelu su prekinuti 1992. godine zbog nedostatka novca. Prema nekim procjenama iz japanskog tiska, gradnja hotela je Sjevernu Koreju do tada stajala oko 750 milijuna dolara što je iznosilo gotovo 2% sjevernokorejskog BDPa. Radovi na građevini su ipak nastavljeni 2008. godine u suradnji sa egipatskom tvrtkom Orascom group.

Azijski mediji pišu kako će Ryugyong konačno biti otvoren iduće godine. Nakon dovršetka imati će oko 3.000 soba i 5 rotirajućih restorana (ma što god to značilo). Biti će to jedan od najvećih hotelskih kompleksa na svijetu - u zamlji koja je vjerojatno najzatvorenija i najizoliranija država na našem plavom planetu.

Pročitajte još:

- Mrski protivnik kapitalizma Kim Jong-il avionom naručuje BigMacove i Marlboro cigarete iz Kine

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram