Zatvori
Foto: Bivši zaposlenici Facebooka i dalje prodaju svoje dionice na sekundarnim tržištima...
Jasmin Hadzic
25/07/2011

Menadžeri poznatog američkog hedge fonda SAC Capital pokupovali hrpu Facebookovih dionica

Menadžeri poznatog američkog hedge fonda SAC Capital koji upravlja s imovinom vrijednom 13 milijardi dolara već mjesecima na sekundarnom tržištu kupuju dionice Facebooka...

Kako piše New York Times, grupa menadžera SAC Capitala već mjesecima kupuje dionice najveće svjetske društvene mreže i to prvenstveno od bivših zaposlenika koji se žele riješiti dionica i prije Facebookovog izlaska na burzu. U ovom trenutku nije u potpunosti jasno da li face iz SAC-a dionice kupuju za svoju privatnu "uporabu" ili je riječ o dionicama koje na kraju završavaju u SEC-ovom službenom trezoru. SEC se prije Facebookovog izlaska na burzu navodno želi domoći dionica ukupne vrijednosti 1,65 milijardi dolara.

Budući da dionice kupuju od bivših Facebookovih zaposlenika, iste neće moći prodati odmah nakon Facebookovog IPO-a zbog tzv. "lock-up" vremenskog perioda u kojem dioničarima nije dozvoljeno prodavati dionice kompanije tek izlistane na burzi. "Lock-up" period u Facebookovom bi slučaju mogao potrajati i oko 6 mjeseci.

Facebookov izlazak na Njujoršku burzu očekuje se u prvom ili drugom kvartalu iduće godine. Svi očekuju da će to biti jedan od najvećih tehnoloških IPO-a svih vremena s valuacijom od oko 100 milijardi dolara. Posljednji put kada smo provjerili podatke - Facebook je bio na dobrom putu da ove godine ostvari prihode od 4 do 6 milijardi dolara, dok bi neto dobit mogla iznositi 2 milijarde dolara.

Pročitajte još:

- Facebook će do 2015. godine dostići vrijednost od nevjerojatnih 140 milijardi dolara!?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram