Zatvori
Foto: Među ulagačima nalaze se Andreessen Horowitz, DST, ali i Ashton Kutcher i Jeff Bezos (Amazon)...
Jasmin Hadzic
25/07/2011

Popularni online servis za bookiranje privatnog smještaja Airbnb osigurao ulaganje teško 112 milijuna dolara

Popularni američki servis za iznajmljivanje apartmana i privatnog turističkog smještaja u posljednje vrijeme ne silazi s naslovnica popularnih tehnoloških portala i blogova...

A razlog je interes velikih venture capital fondova koji u Airbnb-u vide novi veliki turistički startup s IPO potencijalom.

Fondovi Andreessen Horowitz, ruski DST i General Catalyst uložili su oko 100 milijuna dolara u Airbnb, dok je 12 milijuna dolara došlo od već postojećih ulagača, među kojima se navodno nalaze i Ashton Kutcher, te osnivač i vlasnik Amazon internet trgovine Jeff Bezos. Valuacija kompanije sada je nešto veća od 1 milijarde dolara.

Iako Airbnb ne donosi neku veliku revoluciju u odnosu na već postojeće servise za rezervaciju privatnog smještaja poput HomeAwaya - Airbnb igra na zajednicu (community), pa tako svaki vlasnik smještaja ima svoj profil, a uvedena je i velika integracija s društvenim mrežama.

Mi nismo pretjerano uvjereni u uspjeh ovog startupa koji se nalazi u iznimno konkurentnom sektoru, no legendarna njemačka braća Samwer (poznati po kloniranju poznatih američkih startupova) već su prije nekoliko mjeseci pokrenuli europski Airbnb klon Wimdu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram