Zatvori
Foto: Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,454297 kuna za euro...
Poslovni Puls
22/07/2011

Tržište novca: Jačanje eura u odnosu na dolar

U četvrtak je na svjetskim deviznim tržištima bilo razmjerno volatilno u rasponu 1,415 i 1,442 dolara a euro...

Unatoč povremenim pritiscima na pad tečaja EUR/USD na tržištu su prevladali aprecijacijski pritisci podržani optimizmom da će europski čelnici ipak postići dogovor oko rješenja grčke dužničke krize. Trgovanje je otvoreno na razinama od oko 1,426 dolara za euro.

U večernjim satima završen je sastanak u Bruxellesu na kojem je odlučeno da će drugi paket pomoći Grčko iznositi 158 milijardi eura, od čega će 109 milijardi osigurati EU i MMF, a 49 milijardi eura privatni sektor. Osim toga krediti u okviru Europskog stabilizacijskog fonda (EFSF) produljeni su s 15 na 30 godina, a kamatna stopa smanjena. Tržište je reagiralo s nastavkom potražnje za eurom. Trgovanje zatvoreno na razinama od 1,442 dolara za euro što je njegova najviša razina u posljednja dva tjedna.

Na domaćem deviznom tržištu, tečaj EUR/HRK je u četvrtak otvorio dan na razinama oko 7,470 kuna za euro, bez znatnijeg volumena trgovanja. U popodnevnim satima je uslijedila korekcija istog te je kuna aprecirala u odnosu na euro do razina oko 7,455 kuna za euro gdje je i zatvoren dan.

Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,454297 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram