Zatvori
Poslovni Puls
21/07/2011

Iako kvadrat kuće može stajati i do 15.000 eura, kupci i dalje ludi za dubrovačkim nekretninama

Globalnoj krizi unatoč te padu kupovne moći i zanimanja za nova ulaganja, cijene nekretnina u Hrvatskoj nisu znatnije padale posljednjih godina...

U ovom trenutku prosječna cijena metra četvornog vikendice i apartmana na Jadranu iznosi 1976 eura, što je za nekoliko posto više u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Vjesnik:

Najskuplje vikendice i apartmani su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje je prosječna cijena 2186 eura za kvadrat te u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja drži 2297 eura po metru četvornom. Dubrovnik je uvjerljivo najskuplji grad u Hrvatskoj kad je riječ o nekretninama. Primjerice, kuće u četvrti Sveti Jakov s pogledom na dubrovačke zidine kreću se od 5 do 15 milijuna eura. Cijene na Stradunu variraju od 10.000 do 15.000 eura po metru četvornom, no trenutačno je jako malo nekretnina na tržištu. Elitnije i skuplje od razvikanog Straduna su Lozice, naselje tri kilometra udaljeno od Dubrovnika.

Trgovci nekretninama upozoravaju da je, osim globalne krize, na smanjenu prodaju elitnih nekretnina na Jadranu utjecala i činjenica što su najatraktivnije kuće i vile već prodane. I dalje su najtraženije nekretnine na Hvaru, Braču i Visu, dok je potražnja za nekretninama na otocima srednje Dalmacije pala. Što se tiče kupaca, one najskuplje nekretnine u većini slučajeva kupuju stranci, dok su Hrvati nešto skromniji, pa se odlučuju za nekretnine do 100.000 eura, ako je u pitanju apartman, odnosno maksimalno do nekih 150.000 eura, ako je riječ o kući. Općenito, u Hrvatskoj se najčešće prodaju nekretnine koje vrijede do 100.000 eura. Tu cijenu uvjetuje mahom kreditna sposobnost kupaca, prenosi Vjesnik.

Pročitajte još:

- NEKRETNINE: S početkom turističke sezone rastu i cijene najma i prodaje poslovnih prostora

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram