Zatvori
Poslovni Puls
20/07/2011

Na otvorenju prvog McDonald'sa u Sarajevu - uzvanici su se gostili...ćevapima!

U zemlji gdje se prave najbolji ćevapi na svijetu niti otvaranje restorana brze hrane McDonald's u utorak navečer nije moglo proći bez njih...

Naime, iz jedne od najpoznatijih ćevabdžinica u Sarajevu, Mrkve, dosjetili su se da na sebi svojstven način požele dobrodošlicu novom restoranu u gradu, prenosi portal Sarajevo-X.

"Usred sinoćnjeg VIP prijema dostavljač je došao u Titovu ulicu, parkirao ispred McDonald'sa, upalio sva četiri svjetla, a zatim iznio oval na kojem je bilo više od 200 ćevapa. Zamolio je da ga odvedu do domaćina. U tom momentu je izašla jedna djevojka i odvela ga do vlasnika restorana, te mu je naš dostavljač uručio poklon i McDonald'su poželio dobrodošlicu u Sarajevo u ime svih ćevabdžija u gradu. Na početku su iz McDonald'sa bili pomalo zbunjeni, ali kada su shvatili o čemu se radi, bilo im je simpatično i zahvalili su se", ispričao je Adnan Mrkva, vlasnik poznate ćevabdžinice na Baščaršiji.

McDonald's nakon restorana u Sarajevu namjerava otvoriti restorane u Banjoj Luci i Mostaru. Cijena hamburgera biti će dvije konvertibilne marke (2 KM).

A kako sada stvari stoje, ćevapi ipak vode 1:0!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram