Zatvori
Jasmin Hadzic
20/07/2011

Appleu nedostaje još samo 50 milijardi dolara da postane najvrijednija kompanija svih vremena

Apple je jučer objavio sjajne poslovne rezultate - za njim je još jedan rekordni poslovni kvartal...

Apple je jučer oduševio analitičare još jednim rekordnim poslovnim kvartalom. U posljednja tri mjeseca (završno s lipnjem) Apple je ostvario prihode od 28,57 milijardi dolara i neto dobit od 7,31 milijardu dolara. Prodano je 20,34 milijuna iPhonea, 9,25 milijuna iPad tablet računala i 3,95 milijuna Mac osobnih računala.

Nakon objave sjajnih poslovnih rezultata dionice ovog tehnološkog diva u after-hours trgovini skočile su iznad 400 dolara. Apple je danas kompanija vrijedna oko 365 milijardi američkih dolara.

Još su prošle godine po tržišnoj vrijednosti preskočili Microsoft i postali najvrijednija svjetska tehnološka kompanija. Za usporedbu - Microsoft ima tržišnu kapitalizaciju od 232 milijarde dolara.

Zanimljivo - još je samo jedna velika kompanija prepreka Appleu da postane najvrijednija kompanija na cijelom svijetu, a to je naftni gigant Exxon Mobil s tržišnom vrijednosti od 412 milijardi američkih dolara. No, u ekonomiji koja svoj rast u velikoj mjeri bazira na nafti - Apple će vrlo teško u skoroj budućnosti zamijeniti Exxon Mobil na vrhu popisa najvrijednijih svjetskih kompanija.

Jer kako je to primijetio tehnološki blog Mashable, možete vrlo lako bez novog iPada, ali teško bez osobnog automobila.

Pročitajte još:

- Još jedna pobjeda: Apple je postao treći najveći proizvođač osobnih računala u SAD-u

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram