Zatvori
Poslovni Puls
18/07/2011

Lesar i Hrvatski laburisti ne odustaju: Valutna klauzula je bankarska okupacija Hrvatske!

Dragutin Lesar i Hrvatski laburisti ne odustaju od svog križarskog pohoda na HNB i institut valutne klauzule...

Lideri stranke "Hrvatski laburisti - Stranka rada" okupili su se ispred Hrvatske narodne banke (HNB) kako bi upozorili na problem valutne klauzule na kredite. Podsjetimo, Dragutin Lesar već duže vrijeme tvrdi da institut valutne klauzule bankama dopušta potlačivanje hrvatskih građana.

"U samo dvije godine hrvatskim građanima koji su digli kredite za stanove u švicarcima, rate su narasle za 45 posto. A takav udar njihovi osiromašeni budžeti ne mogu podnijeti. Ako će švicarski franak i dalje rasti zbog straha od financijskog sloma u Italiji, Španjolskoj i Portugalu, točnije zbog masovne potražnje franka, uskoro će rate kredita poletjeti u nebo. Jedino u Hrvatskoj banke ne snose ama baš nikakav rizik. Rizik bi se, kao i u drugim zemljama koje nam se nameću kao uzori, trebao podijeliti između banaka, države i građana, odnosno tvrtki", kazao je Branko Vukšić iz Hrvatskih laburista.

Podsjetimo, Laburisti su već poslali pismo guverneru HNB-a Željku Rohatinskom u kojem su zatražili ukidanje valutne klauzule. Tada im je Rohatinski samo posprdno odgovorio da nemaju pojma o čemu pričaju.

Pročitajte još:

- Lesar upozorava: Mnogi nezaposleni mogli bi ostati bez naknade od HZZ-a!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram