Zatvori
Jasmin Hadzic
15/07/2011

Sorry, ali Facebook je još uvijek patuljak u odnosu na Google koji za tri mjeseca zaradi 6 milijardi dolara

Google je kasno jučer objavio poslovne rezultate za drugi kvartal svoje financijske godine...

Ne moramo to niti spominjati, ali objavljeni podaci nadmašili su sva očekivanja analitičara na Wall Streetu.

Google je u drugom kvartalu svoje financijske godine zabilježio prihode od 6,92 milijarde dolara, no taj iznos isključuje naknade odnosno provizije isplaćene partnerskim web stranicama od promocije putem AdSense oglašivačkog sustava. To je drastično bolji rezultat u odnosu na isti kvartal prošle godine u kojem je Google zabilježio prihode od 5,09 milijardi dolara.

Ostvarena je neto dobit od 2,25 milijardi dolara, odnosno 7,68 dolara po dionici, što je značajno bolje od prošlogodišnje dobiti od 1,84 milijarde dolara. Dionica Googlea na Njujorškoj je burzi zabilježila rast od gotovo 12 posto nakon objave sjajnih poslovnih rezultata.

I nakon ovih podataka možemo prestati uspoređivati Facebook s Googleom. Najveća svjetska društvena mreža u cijeloj 2011. godini trebala bi ostvariti prihod od 4 milijarde dolara, dok će neto dobit vjerojatno iznositi oko 2 milijarde dolara.

Google je i dalje div, a Facebook patuljak. Ali patuljak s ogromnim potencijalom...

Pročitajte još:

- Pogodite tko ima najviše pratitelja na Googleovoj+ društvenoj mreži?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram