Zatvori
Poslovni Puls
14/07/2011

Nekoć nogometaši, danas biznismeni: Braća Šimić pokrenula uspješnu franšizu kafića i napadaju Starbucks

Ako nekim slučajem pišemo o nogometašima izvan sportskih terena, uglavnom su teme razuzdane zabave, manekenke, skupocjeni automobili ili neka druga ekstravagantna zabava za pijane milijunaše...

Ali to nisu Dario i Josip Šimić - nekoć uspješni nogometaši, a danas iskusni biznismeni koji ulaze u nove poslovne poduhvate. Naime, braća Šimić već dugi niz godina drže uspješnu franšizu kvartovskih kafića Viva’s.

Jutarnji:

U cijelom projektu stvaranja tvrtka je dosegnula brojku od 100-tinjak zaposlenika koji ni u vrijeme recesije nisu ostali bez posla. Viva’s barovi već sada su prisutni u gotovo svakom zagrebačkom kvartu. "Uzor nam jest Starbucks. Naši barovi prepoznatljivi su po unutrašnjem uređenju, ponudi i usluzi. Trudimo se svaki od njih uklopiti u lokalnu sredinu, a cilj nam je i brzo širiti se. Zbog toga su neki od Viva’s kafića u našem vlasništvu, ali su neki, poput onog koji je otvorio Vlatko Đolonga, zapravio dio naše franšize", rekao je Josip Šimić.

Ugostiteljstvo zapravo nije osnovna djelatnost obiteljske tvrtke Šimićevih, već je to prodaja vode, s kojom su počeli još 2002. U studenom 2010. asortimanu poslovanja Šimićevi su dodali i vlastiti hrvatski proizvod - brand Vivascaffe, prenosi Jutarnji.

Neke procjene govore da su braća Šimić u Viva's do sada uložili oko 10 milijuna eura.

Što reći nego svaka čast!

Foto:FIFA/UEFA

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram