Zatvori
Jasmin Hadzic
11/07/2011

Kolektiva za sportske utakmice? Upoznajte američki Crowd Seats...

Da, došlo je vrijeme za upoznavanje još jednog američkog Groupon klona...

Grupna kupovina sada je za one manje upućene postala sinonim za e-trgovinu. Ne prođe dan, a da ne čujemo o još jednom Groupon klonu (kod nas Kolektiva, KupiMe...) koji pokušava dignuti brzu lovu na već prokušanom poslovnom konceptu.

Nakon što smo prije nekoliko dana pisali o grupnom shoppingu za noćne izlaske, danas imamo čast (ili nesreću, kako se uzme) predstaviti CrowdSeats. Riječ je o američkom servisu za grupnu kupovinu ulaznica za velike sportske utakmice. Osnivač i direktor CrowdSeatsa, Justin Cener, tvrdi kako model grupne kupovine nije moguće primjenjivati na bilo koju industriju, no za neko čudo, on tvrdi da je pronašao nišu koja traži jedan novi pristup prodaji.

Naravno, riječ je o sportskoj industriji, odnosno prodaji ulaznica za velike sportske događaje - utakmice.

Cener vjeruje kako će veliki sportski klubovi uz pomoć CrowdSteatsa vrlo lako prodati dio ulaznica za bejzbol ili košarkašku utakmicu. On navodi kako treba imati na umu da veliki sportski kompleksi najveću zaradu ubiru upravo na popratnim uslugama poput parkiranja, prodaje hrane i pića, memorabilija. Važno je samo kako privući gledatelje, a CrowdSeats mogao bi biti dobar kanal za to.

Na prvu, ovo zvuči kao još jedan zabavni Groupon klon, no cijela je stvar još uvijek u fazi ranog eksperimenta, pa ne treba imati velikih očekivanja.

Kada je Hrvatska u pitanju - nema tog Groupon klona koji bi Mamiću pomogao prodati ulaznice za Dinamove utakmice, makar nosile cijenu od 1 kn.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram