Zatvori
Poslovni Puls
08/07/2011

Igor Oppenheim: Strani ulagači žele da Ingra gradi novi terminal Zračne luke Zagreb

Dok ne partija na Zrću, Igor Oppenheim vodi Ingru i najavljuje da bi se ta domaća građevinska kompanija mogla priključiti projektu izgradnje novog terminala Zračne Luke Zagreb...

U razgovoru za Vjesnik, direktor Ingre - Igor Oppenheim rekao je kako strani ulagači žele da Ingra sudjeluje u gradnji novog terminala Zračne luke Zagreb.

"Mogu potvrditi da nas je kontaktiralo pet tvrtki koje se natječu za koncesiju nad Plesom. Ingra se nije prijavila na natječaj, ali ako na njemu pobijedi bilo koja od tvrtki koje su nas kontaktirale, sudjelovat ćemo u gradnji kao lokalni partner. Imamo iskustva u gradnji aerodroma, bili smo već angažirani na rekonstrukciji zagrebačkog aerodroma, kao i aerodroma u Osijeku i Prištini. Naposljetku, naš je projekt i vojni aerodrom Boufarik u Alžiru", rekao je Oppenheim za Vjesnik.

Što se tiče Ingrine financijske situacije - Oppenheim tvrdi da je situacija sada nešto bolja, a veliki ugovori trebali bi stabilizirati i prihodovnu stranu kompanije.

"Dugovi su znatno smanjeni i u određenoj smo mjeri stabilizirali poslovanje, djelomično i zahvaljujući pretvaranjem dijela obveza u kapital vrijedan 120 milijuna kuna. Postigli smo i dogovor s četiri najvažnije banke o odgodi kredita, što nam uz nove poslove omogućava da sve svoje obveze ispunjavamo na vrijeme. S druge strane, restrukturiranje nije završeno do kraja. U tijeku je projekt financijskog restrukturiranja, odnosno usklađenja ročnosti dospijeća naših obveza s realnim novčanim tijekom. Riječ je o složenom projektu koji će biti završen tijekom trećeg kvartala. Dobavljače smo dobrim dijelom namirili, ostalo je još desetak posto duga koji rješavamo u skladu s našim mogućnostima, a definitivno će biti podmiren završetkom projekta financijskog restrukturiranja. Situacija je daleko bolja nego prošle godine kada smo imali milijardu kuna obveza. Imamo razloga biti optimistični i vjerovati da Ingra ima budućnost, jer ima reference, ugovore i priliku za profitabilne poslove. Iako je rezultat još uvijek negativan, mi smo već pokazali da smo promijenili strukturu duga, smanjili kamate kod banaka i kadrovski se ojačali. Ovo će biti zadnja godina rezova i stabilizacija", tvrdi prvi čovjek Ingre.

Foto:Brija.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram