Zatvori
Poslovni Puls
07/07/2011

Svjetsko tržište: Investitori zabrinuti za Portugal, neočekivan rast industrijskih narudžbi u Njemačkoj...

Industrijske narudžbe u Njemačkoj, neočekivano su ubrzale s rastom na godišnjoj razini, koji u svibnju iznosi 12,2 posto...

Unatoč tome što je na mjesečnoj razini očekivan pad spomenutog pokazatelja, on je zabilježio rast od 1,8% u promatranom razdoblju. ISM indeks neprerađivačkog sektora u SAD-u, u lipnju je pao više od očekivanja te je iznosio 53,3.

Kao što je bio slučaj u posljednjih nekoliko mjeseci, poboljšano raspoloženje u eurozoni bio je kratkog trajanja. Nakon uspješnog izglasavanja grčkog parlamenta, Moody 's je spustio kreditni rejting Portugalu. Obzirom da je investicijski rejting preduvjet za mnoge investitore da ulažu u državne obveznice, prinos na portugalske obveznice je rekordno visok.

Na stranim tržištima je bilo prisutno širenje spreada između Italije i Španjolske, desetogodišnjom obveznicom Italije se trguje na 5,15%, što je najveći prinos u posljednje dvije godine. Za danas je najavljena odluka ECB-a o visini kamatnih stopa te se očekuje njihov porast na 1,5 posto, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram