Zatvori
Poslovni Puls
07/07/2011

Digitel komunikacije i Ivica Blažićko HRT-u preoteli prijenos Hrvatske nogometne lige. Evo plačemo od jada i tuge...

Nakon 21 godine uspješne suradnje između HRT-a i Udruge prvoligaša, ove sezone prvi put najbolje utakmice Hrvatske nogometne lige nećete biti u prilici gledati na ekranima HRT-a...

Ove godine, naime, Udruga prvoligaša prvi put nije izravno pregovarala s HRT-om o prodaji prava emitiranja, nego ih je prodala kompaniji Digitel komunikacije. U kuloarima se šuška kako će sportski komentator Ivica Blažićko, od nedavno novi djelatnik Digitela biti ključan adut za daljnju Digitelovu preprodaju prava na emitiranje.

Inače, HRT je za jednu sezonu HNL-a nudio gotovo kao za dvije godine Lige prvaka. I dok je HRT izdao priopćenje u kojem krivnju pokušava svaliti na Udrugu prvoligaša, Digitel odgovara - zaboravili ste na javni interes.

"Sama usporedba utakmica Prve HNL s utakmicama Lige prvaka, kako se navodi u današnjem priopćenju za medije Sportskog programa HTV-a, najbolji je pokazatelj koliko uredništvo Sportskog programa HTV-a ne razumije ulogu i odgovornost HTV-a kao javne televizije u podržavaju nacionalnih sportova, što bi trebala biti njihova prioritetna zadaća. Utakmice Prve HNL najgledaniji su sportski program u Hrvatskoj, a negiranje interesa za te utakmice, samo je slabi alibi urednika Sportskog programa HTV-a.

Digitel komunikacije i dalje će štititi interese klubova, Udruge i hrvatskog nogometa. Sigurni smo da će na kraju tog procesa ljubitelji hrvatskog nogometa dobiti mogućnost praćenja neusporedivo većeg broja utakmica, primjerice svih utakmica naših najboljih klubova Dinama i Hajduka, u najvišim produkcijskim i programskim standardima. Podizanje kvalitete produkcije, sve do HD standarda, otvaranje hrvatskog nogometa novim, interaktivnim platformama i medijima, garancija su potpuno novog pristupa i vrednovanja kvalitete hrvatskog nogometa. Sportski program HTV-a, sve to, nažalost, nije znao ispravno procijeniti i iskoristiti. Vodeći se izrekom 'napad je najbolja obrana', te prozivanjem Digitel komunikacija, Sportski program HTV-a pokušava izbjeći odgovornost za vlastiti propust i neuspjeh", stoji u pismenom priopćenju iz Digitel komunikacija.

A ovo je vjerojatno posljednji čavao u lijes koji se zove HRT-ov Sportski program...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram