Zatvori
Jasmin Hadzic
06/07/2011

GLASINE: Sony iduće godine na tržište izbacuje PlayStation 4!

Pet godina nakon što je Sony na tržište izbacio PlayStation 3 dolazi najava o pokretanju proizvodnje iduće generacije Sonyjeve igraće konzole...

Japanski Sony iduće godine na tržište bi mogao izbaciti potpuno novu PlayStation 4 igraću konzolu, javlja DigiTimes. Japanski proizvođač potrošačke elektronike navodno će krenuti u tvorničku proizvodnju nove konzole već krajem ove godine, a ista će se na tržištu pojaviti tijekom (vjerojatno krajem) 2012. godine.

DigiTimes navodi kako će Sony u novi PlayStation ugraditi neku vrstu bežićnog kontrolera po uzoru na Microsoftov Kinect. U prvom valu, Sony bi na tržište mogao izbaciti oko 20 milijuna primjeraka PS4.

Sony ovaj put mora napraviti bolji posao nego što je to učinio s PlayStationom 3. I dok su PS1 i Ps2 bili veliki hitovi, Microsoftov Xbox 360 preuzeo je primat na tržištu igraćih konzola. Nije pomoglo ni to što je PS3 dolazio s ugrađenim Bluray playerom što je doprinijelo previsokoj maloprodajnoj cijeni, a razvojni timovi su se žalili kako je programiranje za Playstation 3 iznimno teško i previše komplicirano.

Ako Sony želi sustići Microsoft - ovaj put mora izbaciti nešto puno - puno bolje.

Početkom svibnja pojavile su se glasine kako veliki proizvođači računalnih igara već testiraju novu generaciju Microsoftove Xbox konzole.

2012. godina mogla bi biti veoma zanimljiva za igraću industriju...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram