Zatvori
Poslovni Puls
05/07/2011

Ivica Todorić uložio 4 milijuna kuna u Tesla banku - prvu domaću banku sa srpskim kapitalom

Do kraja godine u Hrvatskoj će se otvoriti prva poslovnica Tesla štedne banke, prve banke koja na naše tržište dolazi sa srpskim kapitalom...

Nudi programe namijenjene srpskim povratnicima, ali žele potaknuti i regionalnu gospodarsku suradnju. Najveći su dioničari fondovi za razvoj Vojvodine i Srbije.

HRT:

Osim njih u banku je već uložilo i nekoliko hrvatskih poduzeća, među ostalima  šećerana Viro te Agrokorova Zvijezda. Kako je istaknuto, nakon dokapitalizacije temeljni kapital Tesla štedne banke iznosi 32 milijuna kuna, od čega Fond za razvoj AP Vojvodine i Fond za razvoj Republike Srbije sudjeluju sa po 11 milijuna kuna, Zvijezda Tvornica ulja (iz sastava Agrokora) s 4 milijuna kuna, Končar s 3,5 milijuna kuna, Šećerana Županja s dva milijuna, a u vlasničkoj su strukturi u manjem dijelu zastupljeni i bivši vlasnici A štedne banke.

Uloga Tesla banke je da u financijskom smislu podržava osnivanje i razvoj poljoprivrednih gazdinstava, zadruga, malih i srednjih poduzeća. Tesla banka će ponajprije ulagati u obiteljska poljoprivredna gospodarstva i poticati malo i srednje poduzetništvo u povratničkim sredinama, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram