Zatvori
Foto: Francuska i Engleska priznati će Palestinu, ali ne i demokratska proeuropska Hrvatska...
Poslovni Puls
01/07/2011

Zašto građane nitko nije ništa pitao kada je hrvatska politička elita odbila međunarodno priznati Palestinu?

//ovaj tekst je uz dopuštenje u cijelosti prenesen s portala Pollitika.com

Ova priča o nepriznavanju definitivno je okrenuta protiv temeljnih interesa kako palestinskog tako i židovskog naroda. Netanyahu definitivno "nije" židovski narod - točka. Palestina ima pravo na opstojnost kao što Hrvatska ima pravo na opstojnost.

Svakako se priznanje Palestine dugoročno isplati..zašto? priznavanjem financijski možemo dobro proći jer nam se tek tada zbog nagrade otvaraju velika tržišta u islamskim zemljama,opasnost za terorizam u hrvatskoj se daleko smanjuje, politički možemo dignut rejting hrvatskoj poglavito u aziji i africi...ako stanemo uz bok onih koji neće priznati, financijski nećemo bolje stajati nego danas, povećava se ugroza hrvatske od terorizma i ako se to desi ameri i englezi se neće previše uzbuđivati jer nije u njihovom dvorištu, politički zatvaraju nam se vrata u večini zemalja afrike i azije..sjetimo se 91 kad je trebalo doći do priznanja Hrvatske baš oštro su se protivili Amerikanci, Englezi, Francuzi, Izrael također zbog nekakvog ustaštva. Ali gle vraga, Francuska i Engleska će priznati Palestinu, a demokratska proeuropska Croatia ne, fuj - bljak!!!

Da živimo u nepravednom svijetu potvrđuje činjenica da se na Palestinu još uvijek gleda kao na zemlju koja teži postati neovisna, dok se kosovska neovisnost uzima kao gotov čin. Zapravo, palestinsku suverenost i postojanje priznalo je puno više zemalja nego što je priznalo Kosovo. Kako je pisala Al Jazeera, Palestinu je priznalo više od 100 zemalja, a Kosovo oko 70. Od 20 najnaseljenih zemalja u svijetu, 15 (sve osim SAD-a, Japana, Meksika, Njemačke i Tajlanda) je priznalo Palestinu. S druge strane, samo 4 od 20 najnaseljenijih država na svijetu (SAD, Njemačka, Japan, Turska) su priznale Kosovo.

Nije meni čudno kaj Jaca i Jandroković mlataraju jezikom, ali ovo je definitivni moralno-politički pad Josipovića i onih koji su ga savjetovali. I odričem im bilo kakvo pravo u budućnosti da "pjevaju" u moje ime - ni u ludilu. I zaključno, hrvatska politička klika nema podršku hrvatskog građanskog korpusa u odbijanju priznanja palestinske države - nitko ih nije ovlastio da tuđom stvari po plotu mlate.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram