Zatvori
Foto: Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,366002 kuna za euro...
Poslovni Puls
29/06/2011

Tržište novca: Rast tečaja EUR/USD

Mjenjačnica.net na lokacijama Trešnjevački trg bb i Harambašićeva 6 (Maksimir) nudi najpovoljniji tečaj, besplatne informacije i konzultacije. Ako pronađete bolji tečaj od našega javite nam, a mi ćemo se potruditi da ga nadjačamo. Više informacija na našim web stranicama ili na (01) 3097 512.

Jučer je kretanje tečaja EUR/USD na svjetskim deviznim tržištima bilo razmjerno volatilno...

Naime, u grčkom parlamentu traju rasprave o predloženom paketu ušteda, a različiti signali o raspoloženju pojedinih predstavnika u parlamentu povećavaju neizvjesnost.

Prema kraju dana tečaj je počeo izraženije rasti prema razini od 1,44 dolara za euro čemu je pridonio i neočekivani rast povjerenja potrošača u Njemačkoj, na kojim razinama je trgovanje i zatvoreno. Nadalje, jučerašnja odluka grčkog parlamenta o predloženim mjerama štednje najviše će utjecati na dnevna kretanje tečaja EUR/USD na svjetskim deviznim tržištima.

Nakon mirnog početka tjedna, u utorak je domaća valuta blago deprecirala naspram eura. Tako je nakon otvaranja na razinama oko 7,372 kuna za euro, povećanom potražnjom za devizama sa strane prvenstveno korporativnog i institucionalnog sektora tečaj EUR/HRK dospio na razine oko 7,382 kuna za euro, gdje je i zatvorio dan.

Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,366002 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram