Zatvori
Foto: Još jedan veliki online hit koji prijeti Visi i Mastercardu...
Jasmin Hadzic
29/06/2011

Square - startup za mobilno plaćanje izumitelja Twittera sada i službeno vrijedi 1 milijardu dolara

Square je još jedan jako zanimljiv američki startup koji pokušava riješiti problem mobilnog plaćanja i autorizacije kreditnih kartica. Iza projekta stoji izumitelj Twittera Jack Dorsey...

A kako prenosi WallStreetJournal, Dorseyjev Square sada i službeno vrijedi 1 milijardu dolara nakon što su osigurali novo ulaganje od 100 milijuna dolara koje je predvodio legendarni kalifornijski fond rizičnog kapitala Kleiner Perkins.

Square u ovom trenutku cilja isključivo na vlasnike malih trgovina, obrtnike i slobodne umjetnike (freelancers) koje pokušava nagovoriti na korištenje svog inovativnog proizvoda za mobilnu naplatu. Square svojim korisnicima besplatno šalje mini priključak koji se zatim pričvrsti uz smartphone (Android ili iPhone) i omogućuje autorizaciju kreditnih kartica. Ukoliko Jack Dorsey i njegov tim uspiju nagovoriti dovoljno ljudi da blagajne i gotovinu zamijene za Square - velike kartičarske kuće mogle bi biti u problemima.

No, Wall Street Journal u svom osvrtu na Square također upozorava da je Dorsey skriveni tiranin koji tjera svoje zaposlenike na prekovremeni rad, a nedavno se hvalio kako između Twittera i Squarea on sam na poslu provede oko 20 sati. Možeš mislit...

Zaposlenici u ovom trenutku ne mogu otići na godišnji odmor niti uzeti slobodne dane, a Dorsey je jednog inženjera navodno prisilio na programiranje na dan kada je trebao imati svoju momačku zabavu.

Na sastanku sa zaposlenicima, nekoliko ih je uputilo pitanje Dorseyju zašto moraju raditi takvim suludim tempom, a ovaj je na to odgovorio:

"Imamo konkurenciju koja nas želi ubiti. Moramo ih držati što dalje od sebe i razvijati brže nego što oni mogu zamisliti!"

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram