Zatvori
Foto: Na godišnjoj razini pad cijena iznosi 5,2 posto...
Poslovni Puls
29/06/2011

NEKRETNINE: Početak ljeta donio i nešto veće cijene, u Dubrovniku kvadratni metar 3200 eura...

U lipnju su, prema podacima nekretninskog portala Crozilla.com,  cijene stanova na mjesečnoj razini  zabilježile  porast  od minimalnih 0,1 posto...

Na godišnjoj razini pad cijena iznosi 5,2 posto. Usporedimo li lipanjske cijene stanova s onima iz 2009.godine uvidjeti ćemo da su one danas niže za  8,8 posto, a u odnosu na isto razdoblje 2008.godine, cijene su niže čak 15,4 posto.

Velik broj stranaca , kao i državne subvencije kod kupnje nekretnine, pozitivno su utjecali  na broj prodanih stanova. Tržište nekretnina u posljednje je vrijeme osjetilo blagi pomak na bolje, a to je utjecalo i na blagi rast cijena u pojedinim gradovima. Prema podacima portala Crozilla.com cijene stanova u drugom su kvartalu za 0,15 posto više nego u prvom kvartalu ove godine, dok su čak 5,8 posto niže nego u istom razdoblju lani.

Najveći porast cijena na mjesečnoj razini, te najveći pad cijena na godišnjoj razini,  u lipnju je zabilježen u Dubrovniku, a cijena jednog metra kvadratnog iznosila je 3207 eura, što je 2,4 posto više nego u svibnju, a 9,2 posto niže nego lani u istom razdoblju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram