Splitski gradonačelnik iza sebe ima dugačku povijest “ratovanja” s medijskom kućom EPH (Jutarnji, Slobodna)…

Nakon nekoliko članaka koji Željku Kerumu nisu odgovarali, a objavila ih je Sloboda Dalmacija, krajem prošle godine najavio je rat EPH-u.

“Oni su unajmili pet ljudi da o meni svakodnevno pišu svašta, njima je zadatak da ja i moja stranka ne uđemo u parlament! Ali neće uspjeti”, rekao je tada Kerum.

A sada je Globus objavio veliku repotražu o propasti Kerumovog poslovnog carstva – na što Kerum odgovara tužbom i to čak tužbom kroz koju traži ni manje ni više nego 100 milijuna kuna.

“Već duže vrijeme mediji iz EPH grupe pišu laži o meni i poslovanju mojih tvrtki. Rade to u kontinuitetu i nanose veliku štetu. U posljednje vrijeme krenuli su intenzivno pisati neistine kroz feljtone u Globusu, Slobodnoj Dalmaciji, a sada najnovije, objavljuju u Jutarnjem listu i Slobodnoj Dalmaciji najave za tekst u Globusu pod naslovom “Propast Kerumovog carstva”. To su netočni podaci koje EPH plasira da mi napravi štetu”, tvrdi sada Kerum.

Splitski gradonačelnik/poduzetnik rekao je da njegove tvrtke stoje jako dobro, a u 2010. godini ostvarile su dobit od 88 milijuna kuna.

Baš nas zanima kako će na sudu proći tužba teška 100 milijuna kuna…