Zatvori
Foto: Nešto brzo, učinkovito i iznimno korisno...
Poslovni Puls
16/06/2011

KONAČNO NEŠTO KORISNO: Banke će omogućiti produljenje otplate svih stambenih kredita

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila nacrt tzv. Memoranduma o mjerama za ublažavanje položaja korisnika stambenih kredita...

Ukratko riječ je o sljedećem - Vlada je s najvećih osam banaka postigla dogovor kojim će se u iduće dvije godine osigurati produljenje otplate svih stambenih kredita ili skraćenje roka za kredite u švicarskim francima ukoliko franak oslabi ili se financijska situacija građana drastično popravi.

Ovako na prvu - zvuči kao jako dobra ideja...

U projekt su uključene sljedeće banke: Erste & Steiermärkische Bank, Hypo Alpe Adria Bank, OTP Banka, Privredna banka, Raiffeisenbank Austria, Societe Generale - Splitska banka, Volksbank i Zagrebačka banka.

"Ovo pokazuje naše nastojanje da Vlada podupire građane koji imaju stambene kredite u švicarskim francima. Znamo da je kriza doprinijela jačanju švicarskih franaka i to je dovelo da se građani nađu u jednoj situaciji tjeskobe', rekla je premijerka Jadranka Kosor.

"Građani će u sljedeće dvije godine moći tražiti produljenje otplate kredita što će na kraju i smanjiti rate kredita", dodala je Ministrica financija Martina Dalić. Gotovo četvrtina kreditnih obveza stanovništva u Hrvatskoj odnosi se na kredite vezane uz švicarsku valutu.
Memorandum bi s trebao biti potpisan već sutra...
TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram