Zatvori
Foto: Od danas i Pandora na Njujorškoj burzi...
Jasmin Hadzic
15/06/2011

Internet radio postaja Pandora odradila IPO i sada vrijedi 2,6 milijardi dolara

Danas je na rasporedu još jedan veliki tehnološki izlazak na burzu. Najpoznatija američka internet radio postaja Pandora za nekoliko će se sati pojaviti na Njujorškoj burzi...

A jučer je i više nego uspješno odradila inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO). Institucionalni ulagači razgrabili su Pandorine dionice po cijeni od 16 dolara, što je značajno više od inicijalnih očekivanja koja su se kretala od 10 do 12 dolara po dionici.

Pandora je kroz IPO prikupila 234,9 milijuna dolara svježeg kapitala. Vrijednost kompanije kroz IPO je podignuta na impresivnih 2,6 milijardi dolara.

Osnovana još davne 2000. godine, Pandora (dostupna samo u SAD-u) posjetiteljima nudi besplatno preslušavanje hit pjesama. Njihov poslovni model temelji se na oglašavanju. Pandora je u prvih 9 mjeseci prošle godine ostvarila prihode od 90,1 milijun dolara s dobiti od smiješnih 328.000 dolara.

Za nekoliko sati doznat ćemo hoće li Pandora zainteresirati američke ulagače baš kao Linkedin...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram