Zatvori
Foto: Kontroverzni Zakon o legalizaciji bespravnih objekata paravan za pljačku...
Poslovni Puls
15/06/2011

Legalizacija ilegalnih vikendica na Jadranu je ništa drugo nego velika pljačka s državnim blagoslovom?

Ako je pitati arhitekte, Zakon o legalizaciji bespravnih objekata samo je paravan za jednu veliku pljačku...

T-Portal:

"Prema jasnim strukovnim kriterijima zakon je sasvim neprihvatljiv. U ovakvom obliku nije ga čak moguća niti se stručno restrukturira", ustvrdio je Hrvoje Hrabak, predsjednik Društva arhitekata Hrvatske, nazivajući Zakon o legalizaciji izrazito antieuropskim jer se ozakonjuje nešto što u razvijenim zemljama Europe, s izuzetkom Italije, nije moguće.

Kad je riječ o Zakonu o prostornom uređenju i gradnji za struku je najspornija izmjena koja dopušta etažiranje i prodaju apartmana, dosad je bilo moguće samo iznajmljivanje, u turističkim zonama, označenim na prostornim planovima kao T1 i T2.

"Treba jasno reći da je to pljačka! Druga pljačka nakon privatizacije! Imate za primjer španjolsku Mallorcu gdje se danas čuje samo njemački i engleski. Stambene zone vraćaju investiciju za dvije godine, dok se turistički objekti isplate nakon 10 do 15 godina. To je čista utrka za profitom", jasan je bio ugledni arhitekt i urbanist Niko Gamulin, prenosi T-Portal.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram