Zatvori
Foto: Ništa senzacionalno...
Poslovni Puls
15/06/2011

Održana sjednica VNS-a o sumnjivom kapitalu u medijima. Tresla se brda, rodio se miš...

Danas je konačno održana toliko spominjana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) o sumnjivom kapitalu u hrvatskim medijima...

Kako doznajemo razgovaralo se prvenstveno o tiskanim medijima, ali spominjani su i oni elektronički, pa čak i stanoviti internet portali.

Sjednica je održana bez prisutnosti medija, a sudionici nakon završetka sjednice nisu davali nikakve komentare.

"Mi u ovom velikom i važnom procesu koji zovemo 'čišćenje vlastite kuće', ne možemo taj posao borbe protiv kriminala i borbe protiv korupcije obaviti do kraja uspješno ako nismo potpuno na čistu tko, odnosno čiji je kapital u pojedinim medijima i ima li istine u nekim indicijama oko toga da je u neke medije, odnosno vlasništvo, ušao vrlo sumnjivi kapital", izjavila je premijerka prije početka sastanka.

Jučer je predsjednik HND-a Zdenko Duka izdao priopćenje u u kojem traži od Vlade pokretanje istraga zbog kriminalnog ponašanja u pojedinim medijima.

HND ističe da već dugo javno iznosi da je ponajveći problem hrvatskih medija nedovoljna transparentnost vlasništva u medijima. Čak i kad prijavljuju vlasničku strukturu nadležnim tijelima, pravo vlasničko stanje prikriveno je zbog vjerojatnih tajnih ugovora i dalekosežnih neformalnih dogovora. Potpuno jasno vlasništvo i saznanje o veličinama oglašivačkih udjela uvjeti su bez kojih nema slobode medija,nema novinarskih sloboda i mediji ne mogu na pravi način zadovoljiti interes javnosti da bude svestrano i kvalitetno informirana a da novinarstvo bude javno dobro, navodi se u priopćenju HND-a.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram