Zatvori
Foto: Opasno loša ideja...
Poslovni Puls
14/06/2011

Balkanska posla: BiH ima stopu nezaposlenosti od nevjerojatnih 42,7 posto, a gradi stadion vrijedan 500 milijuna kuna

Iako su prošle godine zabilježili pad BDP-a od 2,9 posto, imaju nezaposlenost od nevjerojatnih 42,7 posto - odlučili su izgraditi nogometni stadion vrijedan 70 do 80 milijuna eura...

Naravno, što im drugo treba, nego novi stadion.

Stadion Grbavica izgrađen je 1953., a za vrijeme srpske okupacije (1992. - 1996.) istoimenog dijela Sarajeva, okupatori su ga potpuno zapalili i uništili. Obnovljen je nakon povratka Grbavice pod kontrolu vlasti Federacije.

No, danas je predstavljen projekt izgradnje novog stadiona Grbavica kapaciteta 20.000 - 24.000 gledatelja, a cijeli projekt navodno će koštati i do 80 milijuna eura.

Budući da je projekt "od šireg društvenog interesa", očekuje se da će izgradnju u najvećem dijelu financirati nacionalna i lokalna bosansko-hercegovačka administracija. Čitaj - proračun.

Nama se čini da u zemlji gdje prosječna plaća jedva prelazi 400 eura prioritet ne bi trebala biti izgradnja novog stadiona.

Ali po malo čemu BiH je normalna zemlja, pa nismo previše iznenađeni...

Foto:Sarajevo-X

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram