Zatvori
Foto: Prepustite stručnjacima brigu oko prodaje vaše nekretnine...
Vice Santak
13/06/2011

Evo zašto je kod prodaje nekretnina iznimno bitna oglašavana cijena

Gost autor je Vice Šantak iz nekretninske agencije Rivalitas Nekretnine. Posjetite ih na njihovoj web stranici, Twitter i Facebook stranici...

Pročitajte i prvi komentar ovog autora:

- Budite oprezni kada birate posrednika u prometu nekretninama, posljedice mogu biti katastrofalne…

Odlučili ste prodati vašu nekretninu , ali ne znate kako krenuti?   Ili idete po sistemu  kako svi tako i ja. Ako prodavatelj želi ozbiljno prodati nekretninu u što kraćem ili razumnom  roku svoj stan ili kuću treba prezentirati i oglasiti u skladu sa situacijom na tržištu u trenutku prodaje.

Većina prodavatelja cijenu formira tako da otvori oglase  za svoj dio grada i tako odluče koliko će tražiti za svoju nekretninu. To je pogrešno jer svaka nekretnina ima svoje specifičnosti i cijenu treba formirati po detaljima i za svaku posebno. A osim toga takvo „copy-paste“ određivanje cijena unosi nered na tržište i stvara se lančana reakcija oglašavanje po nerealnim cijenama.

Prepustite stručnjacima brigu oko prodaje vaše nekretnine.Za vas ćemo  odrediti realnu cijenu po kojoj se određena nekretnina može prodati.I svoju nekretninu ćete prodati u vama prihvatljivom roku.

Često prodavatelji odrede previsoku cijenu.

Razlozi su  ili velika emotivna vezanost za nekretninu, koja utječe na neobjektivnost, ili računica po kojoj za dobivenu svotu žele kupiti nešto drugo(npr dva  stana, kuću,automobil i stan...) što je  u većini slučajeva nerealno. U pravilu takve nekretnine se bez obzira na svoje kvalitete dugo pojavljuju u oglasima, a kupci ih počinju percipirati kao nekretnine koje sigurno imaju manu,odnosno pretpostavljaju  da je sve u redu, sigurno bi već bile prodane. Na kraju se obično nekretnina proda po cijeni koju smo formirali kod prvog kontakta ili još i po nižoj zbog globalnog pada cijena. U tom slučaju prodavatelji su više izgubili, nego da su nekretninu prodali po predloženoj cijeni ali puno ranije. Ako im je nekretnina stajala prazna, nepotrebno su plaćali režije . A ako su svoju nekretninu prodavali kako bi kupili drugu veću ili manju,  zbog dužine vremena prodavanja vjerovatno su im promaknule dobre nekretnine po prihvatljivim cijenama.

Oglašene cijene su vrlo rijetko i dobivene.U oglas možete staviti početnu cijenu nešto višu, ali u granicama realnih cijena na tržištu..

Lokacija je vrlo bitna stavka kod prodaje nekretnine, ali  na određenoj mikrolokaciji postoje kvalitetne i one manje kvalitetne nekretnine. Logično je da ne mogu sve  imati istu cijenu.
Slijedeća stvar koja je i najvažnija je  da sva dokumentacija nekretnine mora biti uredna.U vlasničkoj dokumentaciji ne smije biti nikakvih zapreka za prijenos vlasništva na kupca. Kupoprodajni ugovor nije dovoljan da bi se ostvarila valjana kupoprodaja. Nekretnina mora biti upisana u zemljišnim knjigama , tj. prodavatelj mora imati valjan vlasnički list.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram