Zatvori
Foto: Nastavak sapunice Vlada - MOL...
Poslovni Puls
13/06/2011

Sve su karte otkrivene - počinje otvoreni rat za vlasništvo nad INA-om!

Jedna tvrtka, dvije suprotstavljene strane. Odnosi Vlade i MOL-a sve su gori: od blokade dionica i prijave protiv Mađara za manipulaciju tržištem do premijerkine ideje da nitko u Ini nikada ne postane većinskim vlasnikom...

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor 29. je ožujka 2011. izjavila kako će Vlada donijeti odluku da nitko ne može imati više od 49 posto Ininih dionica.

HRT:

Od toga se zbog Europe odustalo. Sada je na udaru dioničarski ugovor iz 2009. Upravo on, smatra hrvatska strana, priskrbio je Mađarima potpunu kontrolu nad Inom. Mađari se ne slažu. Kažu kako je MOL prijateljski naklonjen investitor. "U Inu smo uložili više od 20 milijardi kuna od 2003. S hrvatskom smo Vladom potpisali više strateških ugovora. Štoviše, dioničarski ugovori isključuju neprijateljske namjere", ističu u MOL-u.

MOL upravlja Inom, a nije njezin većinski vlasnik. I to hrvatska strana želi osporiti - ključ je u ugovoru, puca se iz svih oružja. Meta je bila i šefica tržišne regulatorne agencije. Spočitava joj se da je pod utjecajem bivšeg premijera izmijenila odluku o prodaji Inina Crobenza, a ne MOL-ova Tifona.

Sada, čini se, slijede pregovori s Hrvatskom oko dioničarskog ugovora. No puno delikatniji - s jedne strane postoji mutna priča o kreditu MOL-a za Podravku, a s druge nikad ispunjena obveza preuzimanja plinskog biznisa, piše HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram