Zatvori
Foto: ECB objavila nepromijenjenu referentnu kamatnu stopu (1,25%)...
Poslovni Puls
10/06/2011

Svjetsko tržište: Smanjenje američkog trgovinskog deficita, grčki CDS-ovi na povijesnom maksimumu...

Američke državne obveznice zabilježile su blagu korekciju cijena uslijed rasta dioničkih tržišta, razmjerno slabe potražnje na jučerašnjoj aukciji tridesetogodišnjih obveznice te naposljetku neočekivanog pada vanjskotrgovinskog deficita SAD-a...

BoE u Velikoj Britaniji, je objavila referentnu kamatnu stopu koja je u skladu s očekivanjima ostala na istoj razini od 0,5 posto. Kao i ECB koja je objavila referentnu kamatnu stopu za područje eurozone, a koja je isto tako u skladu s očekivanjima ostala nepromijenjena (1,25%). Međutim, ECB je najavila novo podizanje referentnog kamatnjaka u srpnju.

Zahtjevi za naknade za novonezaposlene u SAD-u su u prošlom tjednu zabilježili rast su se povećali na 427 tisuća iako su stručnjaci predviđali pad, dok su zahtjevi za nezaposlene u zadnjem tjednu svibnja zabilježili neočekivani pad te iznose 3,7 milijuna. Robna razmjena s inozemstvom u SAD-u u travnju bilježi smanjenje deficita koji iznosi 43,7 milijarde dolara. Robna razmjena s inozemstvom u Velikoj Britaniji, u travnju je ostvarila deficit u iznosu od 2,762 milijardi funti što je manje od očekivanja. Zalihe u veleprodaji u SAD-u u travnju su zabilježile neočekivani pad prije svega radi velikog pada auto zaliha, i iznose 0,8 posto.

Njemačke državne obveznice porasle su uslijed špekulacija da će dinamika porasta referente kamatne stope u eurozoni biti sporija od prvotnih očekivanja. Dvogodišnji njemački prinos pao je na najnižu tjednu razinu. U fokusu europskog tržišta i dalje je Grčka čiji su CDS-ovi (kao i kod ostalih perifernih članica eurozone) dosegnuli novi povijesni maksimu. Dogovor oko Grčke očekuje se na sastanku europskih čelnika 20.lipnja, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram