Zatvori
Foto: Kreće sveopća apartmanizacija jadranske obale...
Poslovni Puls
08/06/2011

Hoće li HDZ-ova Vlada na mala vrata progurati blagoslov apartmanizacije jadranske obale!?

Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prostornom uređenju i gradnji, koji uskoro odlazi u Sabor, mogao bi otvoriti vrata apartmanizaciji naše obale...

Jedna od najdalekosežnijih odredbi jest da se dopusti etažiranje i prodaja apartmana u turističkim zonama.

SlobodnaDalmacija:

To je suprotno politici bivše ministrice Marine Matulović-Dropulić da se zaustavi apartmanizacija i da u neizgrađenim turističkim zonama uglavnom budu hoteli. Ali, od nekoliko stotina izdvojenih turističkih zona do danas gotovo ni jedna nije realizirana.

Računice su bile neumoljive, hotelska je zarada prespora i neizvjesna u odnosu na troškove komunalnog opremanja zona bez infrastrukture. Međutim, sada bi otvaranje mogućnosti da se turistički objekti etažiraju, prodaju kao apartmani i vlasnički uknjiže na kupce moglo povećati vrijednost zemljišta u tim zonama za čak 100 posto. Zanimljivo je da bi po novome župani, a ne Ministarstvo, davali suglasnost za detaljnije planove u područjima unutar 1000 metara od obale.

Krene li doista prodaja apartmana stranim umirovljenicima, o čemu se sve više spekulira, možda i oni jednoga dana apartmanska naselja “prenamijene” u sela ili čak gradove, prenosi Slobodna.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram