Zatvori
Foto: Nemoguće će biti legalizirati i izgrađeno na površinama predviđenima za turističko-ugostiteljsku namjenu...
Poslovni Puls
02/06/2011

Ako imate ilegalnu vikendicu koja se nalazi 100 metara od mora možete zaboraviti na legalizaciju uz plaćanje

Kao što ste već do sada sigurno čuli, Vlada sprema veliki projekt legalizacije ilegalno izgrađenih objekata, uglavnom na Jadranu, pa možemo govoriti o legalizaciji vikendica...

No, neće se moći legalizirati baš svaka ilegalno izgrađena nekretnina.

Jutarnji:

Legalizacija se, naime, neće odnositi na nezakonite zgrade koje se nalaze manje od 100 metara od mora, osim ako se radi o poljoprivrednim zgradama ili ako se kuće koriste za stalni boravak. Nemoguće će biti legalizirati i izgrađeno na površinama predviđenima za turističko-ugostiteljsku te proizvodnu namjenu, kao i na poljoprivrednom zemljištu, u šumi, na arheološkom nalazištu ili u cjelini upisanoj u Listu svjetske baštine.

Za izračun naknade, Vlada će u roku od 60 dana od dana stupanja zakona na snagu, uredbom odrediti kriterije za izračun visine naknade, koja će se plaćati u roku od 30 dana od primitka rješenja, a samo iznimno, na zahtjev vlasnika, obročno na najviše dvije godine.

Za sve nezakonite zgrade u kojima se živi, s danom podnošenja zahtjeva vlasnici će moći zatražiti spajanje struje i vode, najkraće do okončanja postupka, javlja Jutarnji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram