Zatvori
Foto: U istraživanju su u pojedinim ljetovalištima u Europi uspoređene cijene određenih proizvoda...
Poslovni Puls
01/06/2011

ISTRAŽIVANJE: Ljetovanje u Hrvatskoj skuplje je od onog u Grčkoj, Španjolskoj, Bugarskoj...

Strani turisti ono su  što s nestrpljenjem očekujemo svake sezone, jer   na koncu očekujemo da će upravo oni na našoj sunčanoj obali dobro  isprazniti svoje novčanike. No i turisti su oprezni kada je o potrošnji riječ...

Govorimo li o svoti koju je potrebno izdvojiti za ljetovanje, cijene smještaja prvo su što nam pada na pamet. No, ipak to nisu jedini troškovi, vrlo često ćemo mnogo  veće svote izdvojiti za „dodatni sadržaj“ poput plaćanja ležaljki, sladoleda ili pića na plaži. Te ćete troškove u nekim mjestima na našoj obali  platiti čak 20,6 posto više nego na obalama Turske,  15,6 posto više nego u Španjolskoj te 12,6 posto više nego u Grčkoj.

Danska, Nizozemska, Francuska, Italija i Njemačka zemlje su u kojima je ljetovanje mnogo skuplje nego u Hrvatskoj, prenosi nekretninski portal Crozilla.

Portal Crozilla.com donosi usporedbe cijena u ljetovalištima određenih zemalja, a istraživanje je lani  proveo ADAC- najveći njemački i europski auto klub.

U istraživanju su u pojedinim  ljetovalištima u Europi  uspoređene cijene određenih  proizvoda koji su tipični za godišnji odmor:  cappuccino, set za ronjenje (maska i dihalica), najam ležaljke, krema za sunce, pivo, japanke, mineralna voda , kugla sladoleda i večera (tjestenina) -i tako smo naišli na  ogromne razlike u cijenama.

Prema istraživanju koje prenosi portal Crozilla.com , posebno je povoljan godišnji  odmor u Bugarskoj gdje , prema  ADAC-u,  košarica sa 34 proizvoda i usluga za obitelj s dvoje djece iznosi 131 euro.  Za iste proizvode  u Danskoj  ćete potrošiti 206 eura što je ujedno i  europski rekord!  Tamošnje najskuplje mjesto je otok Fanø, gdje košarica , s već navedenim proizvodima ,  iznosi 217 eura. U najjeftinijem ljetovalištu u Turskoj, mjestu Datça za istu košaricu plaćate samo 121 euro. Raspon cijena kod pojedinih proizvoda je ogroman, na primjer :  pivo na Zlatnoj plaži  u Bugarskoj košta 77 centi, a  u Danskoj  8 puta više, čak  6,17 EUR.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram