Zatvori
Foto: Naknadna pamet...
Poslovni Puls
27/05/2011

Kako legalizaciju više od 150.000 ilegalnih nekretnina objasniti ljudima koji su morali rušiti svoje domove?

Vlada će za dva tjedna predložiti zakon kojim bi se omogućilo ozakonjenje zgrada sagrađenih bez propisanih dozvola ili onih koje nisu u skladu s prostornim planovima...

Vjesnik:

Prema riječima premijerke Jadranke Kosor, riječ je o više od 150.000 građevina, a zakonom bi se omogućio relativno jednostavan postupak ozakonjenja nelegalne gradnje te upis u zemljišne knjige. U zakonu će se voditi računa o građevinama sagrađenim u zaštićenim prirodnim područjima i na kulturnim dobrima, a one se vjerojatno neće moći legalizirati.

"Inicijativa će nakon donošenja zakona biti na vlasnicima, ali mislim da će se mnogi odlučiti na ovu varijantu, jer će im ona omogućiti novi način života, poboljšanje životnog standarda te stjecanje nekih prava na temelju statusa koji će dobiti nakon legalizacije tih objekata. Tražimo i da nas podupre struka, jer ovim zaista možemo riješiti noćnu moru mnogih obitelji koje se boje za svoju budućnost, a koje su u gradnju tih objekata uložile mnogo rada i ušteđevine, mukotrpno radeći i skrbeći se o svojoj djeci", rekla je premijerka.

Samo...

Kako ovu naknadnu legalizaciju objasniti ljudima koji su u proteklih nekoliko godina morali rušiti svoje ilegalne građevine?

Zbog naknadne pameti Vlade Republiku Hrvatsku možda čeka val višemilijunskih tužbi...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram