Zatvori
Foto: Monstrum je uhvaćen...
Poslovni Puls
26/05/2011

UHVATILI MONSTRUMA: U Srbiji uhićen najtraženiji ex-yu ratni zločinac Ratko Mladić

Srbijanski predsjednik Boris Tadić danas je na izvanrednoj press-konferenciji potvrdio kako je specijalna policija u tajnoj akciji uhitila najtraženijeg ratnog zločinca s prostora bivše Jugoslavije...

Vijest dana - uhićen je Ratko Mladić!

Prvo je procurila vijest kako su specijalne snage srbijanskog MUP-a uhitile stanovitog Milorada Komadića koji je osim nevjerojatne fizičke sličnosti kod sebe imao i neke dokumente koji su pripadali najtraženijem ex-yu ratnom zločincu Ratku Mladiću. Nekoliko trenutaka nakon toga stiže vijest kako je uhićen upravo Mladić.

I obiteljski prijatelji Ratka Mladića za neke su medije potvrdili kako je zaista uhićen taj haški bjegunac, a neslužbena je potvrda stigla i iz Bruxellessa. Očekuje se da će se uskoro novinarima obratiti i glavni haški tužitelj Serge Brammertz, koji se nalazi na Brijunima na 5. regionalnoj konferenciji tužitelja. (via Net.hr).

Mladić je optužen za zločine protiv čovječnosti i brojne ratne zločine, uključujući i zločine vezane za snajperiranje Sarajlija. 16. studenog 1995., optužnica je proširena i na genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine tijekom napada na UN-ovu zaštićenu zonu u Srebrenici u srpnju 1995. Mladić je također odgovoran za uzimanje UN-ovog osoblja kao taoce.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram