Zatvori
Foto: Jadranski luksuzni hoteli navodno su u dugu od 100 milijuna eura...
Poslovni Puls
19/05/2011

Lukšić Grupa dogovorila preuzimanje luksuznih hotela Gorana Štroka

Čini se da je na pomolu jedno od najvećih domaćih hotelijerskih preuzimanja. Lukšić Grupa uskoro će od Gorana Štroka preuzeti grupaciju Jadranski luksuzni hoteli...

Kako se već i pisalo, Štrokovi JLH zapali su u velike financijske probleme, a navodno u ovom trenutku duguju više od 100 milijuna eura. Preuzimanje je već dogovoreno, a moglo bi biti dovršeno tijekom lipnja ove godine.

SlobodnaDalmacija:

Nakon ovog preuzimanja poslovno carstvo ostalo iza najbogatijeg hrvatskog iseljenika Andronika Lukšića koji se obogatio u Čileu, a kojega su nakon smrti naslijedili sinovi, postat će najjači hrvatski hotelijer. Uz jednu od najvećih hotelskih tvrtki u zemlji, porečku “Plavu lagunu”, u njihovu će vlasništvu biti krema hrvatskog hotelijerstva na jugu Hrvatske: čak pet hotela s pet zvjezdica u Dubrovniku i Cavtatu. Lukšići već posjeduju cavtatski visokokategornik “Croatiju”, u Dubrovniku imaju Grand Villu “Argentinu” i “Šeherezadu”, jednu od najluksuznijih villa na Jadranu koja se iznajmljuje za preko 6 tisuća eura na noć, te hotel “Odisej” na Mljetu, a vlasnici su i dubrovačke žičare za Srđ.

Vijesti o ovom hotelijerskom poslu desetljeća posebno pozorno prate zaposlenici Štrokovih hotela, njih skoro 700 u Dubrovniku i Rijeci. Grupacija Lukšić na glasu je kao poslodavac koji je oštre mjere štednje dobrim dijelom prebacio na teret zaposlenika i od početka ekonomske krize u njihovim hotelima na dubrovačkom području otpušten je veći broj ljudi, dok se Goran Štrok po tom pitanju ipak pokazao socijalno osjetljivijim.

Nakon svega mnogi će se složiti da je Goran Štrok u dubrovačko hotelijerstvo unio jako rivalstvo i nadmetanje u kvaliteti, što je sasvim sigurno podiglo standarde, piše Slobodna Dalmacija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram