Zatvori
Foto: U međuvremenu privremeno tu dužnost ostaje obavljati John Lipsky...
Poslovni Puls
19/05/2011

Uhićeni šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn podnio neopozivu ostavku! Počinje bitka za nasljednika...

Kao što se i očekivalo, šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn koji se nalazi u pritvoru u New Yorku zbog optužbi za seksualno zlostavljanje - danas je konačno podnio neopozivu ostavku na sve dužnosti u MMF-u...

U pismu u kojem on službeno izvješćuje Izvršni odbor MMF-a o odluci da trenutačno odstupi s položaja među ostalim stoji kako osjeća da je na to u ovom trenutku primoran kako bi zaštitio instituciju kojoj je časno i odano služio te da svu svoju snagu, vrijeme i energiju želi posebno posvetiti dokazivanju svoje nevinosti.

HRT:

U priopćenju MMF navodi kako će uskoro objaviti postupak izbora novog izvršnog direktora, a da u međuvremenu privremeno tu dužnost ostaje obavljati John Lipsky.

Strauss-Kahnovim uhićenjem otvorena je rasprava oko održivosti 60-godišnje tradicije po kojoj se Europljanina bira na čelo Fonda. Mnoge brzo rastuće ekonomije svijeta smatraju da trebaju imati jači glas u tome kako se upravlja MMF-om i traže da se iz njihovih redova bira prvi čovjek Fonda. Kina, Brazil i Južna Afrika također su dale na znanje da bi trebalo promijeniti način izbora čelnika MMF-a, a Meksiko i Japan pozvali su na otvaranje toga procesa.

Prema istraživanju javnog mišljenja u Francuskoj 57 posto ispitanika vjeruje da je francuski političar žrtva urote.

Žena koja je optužila Strauss-Kahna za pokušaj silovanja 32-ogodišnja je udovica iz zapadne Afrike i majka jednog djeteta. Radi kao hotelska sobarica u hotelu u kojem je čelnik MMF-a odsjeo za boravka u New Yorku. Ona je dala iskaz pred velikom porotom koja bi trebala iza zatvorenih vrata odlučiti postoje li dovoljni dokazi za podizanje optužnice, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram