Zatvori
Foto: Posljedice su to globalne ekonomske krize i masovnih otpuštanja...
Poslovni Puls
18/05/2011

Nekretninska kriza ne jenjava: Dnevno 27 obitelji ostane na cesti jer ne mogu vraćati kredit...

Sutra će čak 27 obitelji u Hrvatskoj i službeno ostati bez svojih kuća ili stanova koje će država pokušati prodati  na dražbi jer su ih njihovi vlasnici izgubili u ovršnim postupcima zato što nisu mogli plaćati obveze za koje su ih založili...

NoviList:

Pokazuje to Očevidnik nekretnina kojeg vodi Hrvatska gospodarska komora i u kojem su jučer bile evidentirane čak 1.052 nekretnine koje su njihovi vlasnici izgubili u ovrhama i sudovi ih prodaju na javnim dražbama.

Uvjerljivo najgori dan u sljedećih tridesetak dana bit će 2. lipnja kada će na bubnju u cijeloj Hrvatskoj završiti čak 25 kuća i 19 stanova, odnosno 44 nekretnine koje su donedavno bile nečiji domovi. Uz kuće i stanove prodaju se i desetak stambeno-poslovnih objekata, te 50 zgrada. Početna cijena po kojoj se ta imovina prodaje veća je od 600 milijuna kuna, no građani zapravo gube najmanje dvostruku vrijednost jer se nekretnine prodaju za dvije ili jednu trećinu procijenjene vrijednosti.

"Posljedica je to globalne gospodarske krize, koja je uzrokovala gašenje mnogih radnih mjesta, stečajeve, gubitak ili smanjenje već uhodanih poslova i dovela do toga da mnogi koji su se zadužili kupujući nekretnine (prvenstveno stanove, kuće, ali i kuće za odmor) nisu u mogućnosti otplaćivati kredite, kao ni podmirivati druge obaveze", objašnjava Lidija Švaljek, direktorica Centra za poslovne informacije HGK, prenosi NoviList.

Situacija na "terenu" je i više nego zabrinjavajuća...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram